kevättä ilmassa!


Ratsastelin viimeviikon ajan yhtä kaverini Siljan ponia Dellaa.
Della on 15 vuotias ratsuponi, jolla Silja kilpailee enimmäkseen esteitä. Poni on reipas ja kiva ratsastaa ja tein viikon aikana sen kanssa paljon perusharjoituksia, kuten siirtymiä, voltteja ja väistöjä.

tässä kuva dellasta&minusta:


Lauantai:
Olin Miksun kanssa noin tunnin pituisella maastolenkillä.
maasto oli rento ja mukava. Aurinko paistoi ja ilma oli keväinen.
 Miksun kanssa maastoilu on mielekästä, sillä se on reipas ja varma maastokaveri, eikä kyttäile tai säiky turhia. Se rakastaa laukkailua metsäteillä ja joskus innostuu hieman liikaakin...  Maastoilu on kivaa ja hyödyllistä, sillä se antaa vaihtelua arkeen ja monipuolistaa treeniä. Pyrinkin suunnittelemaan  treenikalenterin niin, että liikunta olisi mahdollisimman monipuolista ja että siellä olisi ainakin yksi maastoilupäivä joka viikolle, niin pysyy rantsastajan ja ponin mielet virkeinä!
         

Jäimme Pinjan ja ystävämme Wilman kanssa lauantaina tallille yöksi.  Autoimme iltatallin teossa, jonka jälkeen Pinja vielä ratsasti Amandan.  Laitoimme maneesiin muutaman esteen, joita Pinja ja Amanda menivät. Estetreeni sujui hyvin, tai ainakin näytti todella hyvältä! Tallitöiden ja muiden puuhastelujen jälkeen olimme kaikki tosi väsyneitä, joten söimme iltapalan, teimme iltatoimet ja menimme nukkumaan.




Terveellinen iltapala

nukkumaanmenoaika!

Sunnuntai:
 Herätys soi aamulla puoli seitsemältä ja oli aika nousta ylös ja ryhtyä aamupuuhasteluihin. Aamupalan jälkeen menimme auttamaan aamutallin teossa ja sitten liikuttamaan hevoset.
Juoksutin Miksua noin 40 min ja se liiikkui todella pyöreänä ja hyvin eteen. Ratsastuksien jälkeen siivoilimme karsinat ja lähdimme Anisiin auttelemaan estekisoihin.
Olin lähes koko päivän liputtajana radalla, joten sinä aikana tuli nähtyä paljon erilaisia ratsukoita ja suorituksia. Vaikka päivä oli pitkä, oli se siltikin myös mukava, varsinkin kun oli hyvää seuraa.

Maanantai:
Tänään ratsastin Miksulla reilun tunnin. Kävelimme ensin alkukäynnit pellolla, jonka jälkeen menimme maneesiin treenailemaan. Teimme paljon avoja,voltteja,väistöjä ja siirtymiä. Poni tuli hyvin läpi ja ratsastuksesta jäi kiva fiilis :-)



-tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti