Ratsastuspilatesta ja tavoitteita tälle kaudelle


Aira Toivolan pilatestunti

P: Olin ensimmäistä kertaa sunnuntaina Airan oppilaana, meillä oli Tiian kanssa paritunti. Myönnän että olin alkuun hieman hämillään, koska opetus oli niin erilaista mihin olen tottunut. Aira korjasi istuntaani ja auttoi jännittämään ja rentouttamaan oikeita lihaksia.

Tavoitteena oli saada Amandasta rennompi ja omasta istunnasta vakaampi. Ja tavoitteeseen päästiinkin. A kulki loppua kohden kokoajan rennommin ja alkoi kuuntelemaan entistä paremmin painoapuja. Istuntani tuli vakaammaksi ja pääsin lähemmäksi hevosta. Välillä Aira pyysi palaamaan vanhaan istuntaan ja eron kyllä huomasi! Amanda jännittyi ja lähti kiihdyttämään vauhtia. Oli tosi hienoa huomata miten pienillä asioilla voi olla niin suuri merkitys. Itse ainakin innostuin ratsastuspilateksesta ja varmasti menen toistekkin tunnille!
Lisää tietoa ratsastuspilateksesta voi lukea Täältä.


Sitten tämän kauden tavoitteisiin. Suurin tavoitteeni on saada "perusratsastusta" paremmaksi, eli Amandasta rennompi ja omasta istunnasta parempi.
Esteiltä olisi tarkoitus päästä kisaamaan metriä, puhtaita ratoja. Myös ensimmäiset (!) yhteiset koulukilpailut. Helppoa C-B:tä.





3 kommenttia:

  1. Heippa! Näitä tekstejä on niin mukava lukea, että saisitte kirjoitella vielä pidempiäkin juttuja. Ite kun en tähän pilatekseen ole vielä perehtynyt, niin olis kiva kuulla että mitä muutoksia sitten teit istuntaan yms.? :) Saako istuntaa tosiaan noin nopeasti muutettua, mulla menee aina vähintään muutama tunti ennen kun sisäistän jonkun uuden istuntakikan. Hyvä idea että on 2 kirjoittajaa samassa blogissa, aijon kyllä lukea tätä jatkossa ;)
    http://mardinan.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Kiitos rakentavasta palautteesta. :) Harjoitellaan Tiian kanssa vielä tätä bloggaamista, mutta koitan kirjoittaa jatkossa pidempiä tekstejä. Olen meinaan itsekkin huomannut kirjoittavani tosi tiiviisti..

      Istuntaani kyllä tapahtui muutoksia ihan sen ensimmäisen tunnin aikana jo. Osa syy voi olla se, että Amanda on todella herkkä ratsastaa. En usko että kenenkään istuntaan mitään suurta muutosta voi yhden tunnin aikana tapahtua, se koostuu niin pienistä palasista..
      Minun istuntaa korjattiin mm. yläkroppaa ja lantiota eteenpäin ja polvia irti satulasta. Harjoiteltiin myös pysähtymään puhaltamalla, joka osottautui yllättävän helpoksi tässä uudessa asennossa. Jos sulle joskus tulee tilaisuus kokeilla, niin mene ihmeessä! :)

      Poista