summer is coming

Viimeviikko meni jotenkin hirmu nopeesti, enkä ehtiny oikeen missään välissä postailemaan, joten päätin nyt kirjotella vähän mun ja ponin kuulumisia ! Miksulle viimeviikko oli ehkä hieman tavallista  kevyempi , nimittäin meillä ei ollut valmennuksia lainkaan. Tällä viikolla olisi tarkoitus taas mennä muutamiin valmennuksiin ja jos tämä herppesvirus tästä alkais pikkuhiljaa hellittää, olisi meillä jo kisojakin tiedossa! Mun on nyt ihan pakko kertoa teille toimenpiteestä, joka Miksulle eilen tehtiin.. älkää järkyttykö :D Miksulla on lievä aineenvaihduntahäiriö, jonka vuoksi sillä on melko huono pintaverenkierto ja ponille tulee helposti jumeja.  Meillä on erityisesti ollut vaikeuksia saada selän lihakset nousemaan, sillä sen selkä kipeytyy hyvin helposti ja lihakset ovat heikot, josta johtuen sille on myös hyvin haastavaa löytää oikeanlaista ja sopivaa satulaa ja meidän nykyiset satulatkaan eivät ole parhaat mahdolliset ja ne täytyisi vaihtaa.
Meillä kävi tallilla torstaina eräs satulan sovittaja, joka katsoi Miksun selän läpi ja tarkoituksena oli koittaa muutamia satuloita selkään. Satulasovittaja oli kuitenkin sitä mieltä, että olisi järkevämpää hoitaa ensin selkä kuntoon, ennen kuin investoi uutta satulaa ja olen siitä kyllä täysin samaa mieltä. Mietimme erilaisia ratkaisuja, miten ponin aineenvaihduntaa ja verenkiertoa saataisiin vilkastettua ja näin myös selkälihakset nousemaan ja kehittymään. 
Olimme koko talven ajan tehneet Miksun kanssa erilaisia selkäjumppatehtäviä ja hoitaneet selkää monin erilaisin menetelmin, mutta erästä juttua emme olleet vielä kokeilleet.  Päädyimme hoitotoimenpiteeseen, josta en aiemmin ollut edes kuullut: ponille laitettiin eilen kipeytyneisiin kohtiin ihon päälle verta imeviä iilimatoja, joiden annettiin noin 45 minuutin ajan tehdä työtänsä ponin iholla. Samalla kun ne imevät verta ponin iholta, ne vapauttavat verenkiertoon suuren määrän erilaisia luonnollisia lääkeaineita, jotka edesauttavat aineenvaihduntaa ja terveyttä. Miksu ei ollut hoidosta moksiskaan, vaan seisoi nätisti pesupaikalla koko hoidon ajan.  Kyseinen toimenpide toistetaan viikon välein noin 2-3 kertaa, eli ensi sunnuntaina sama juttu uudelleen.
Kyllä tuo toimenpide kieltämättä aluksi hieman epäilyttävältä ja hurjalta kuulosti, mutta uskon, että sillä voi olla myönteisiä vaikutuksia ja odotan mielenkiinnolla mitä tulema pitää. 
Tässä vielä muutama keväinen fiilistelykuva: 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti