valmennuksia !!!

Heissan kaikki !  Tässä nyt tämä meidän yhteinen postaus, jonka Pinja jo viimeksi kirjoteltuaan lupasikin. Eilen Tiialla oli Aira Toivolan istunta/pilates tunti ja tänään meillä kummallakin oli Hukkasen Pauliinan estevalmennus. 
Eilisessä Airan valkussa treenasimme kevytistuntaa ja kääntämistä kylkilihaksilla. Hyppäsimme pientä pystyä ympyrällä ja teimme puomiharjoitusta.  Keskityimme enimmäkseen vatsalihaksien käyttöön ja hengitykseen, jonka avulla haettiin oikeanlaista apujen käyttöä. Miksu kuunteli apujani hyvin ja oli ajoittain todella kevyen ja kivan tuntuinen ratsastaa, mutta toisaalta jännittyi välillä. Meillä on lähiaikoina ollut Miksun kanssa välillä hieman hankaluuksia johtuen ehkä siitä, että meillä on tullut kuvioihin nyt niin paljon kaikenlaista uutta, kuten uusi kuolain, satula ja myös uusia juttuja ratsastukseen liittyen, jotka myös ovat saaneet minut hieman ns hämilleni, mutta luulen, että yhteinen sävel löytyy harjoituksen myötä, joten ei tässä muu auta kuin treenata sinnikkäästi. Onneksi joinakin päivinä poni on toiminut kuin unelma ja olen ollut ihan fiiliksissä. Täytyy muistaa, että ratsastus on haastava laji ja vaatii hyvin paljon mielen ja kehon hallintaa, eikä tuloksia synny hetkessä. Eli maltti on valttia! Teimme myös valmentajani kanssa minulle tiistaina uuden treenisuunnitelman seuraaviksi kolmeksi viikoksi, joka on seuraavanlainen:
maanantaina: Maasto/puomit
tiistaina: Kouluvalmennus
Keskiviikkona: Juoksutus
Torstaina: Maasto/kävely
Perjantaina: Estevalmennus
Lauantaina: Juoksutus/puomit
Sunnuntaina: Vapis
Eli ratsastelen siis tuota treenisuunnitelmaa noudattaen tulevat viikot, tietenkin huomioiden kisat ym. 
Pyrin pitämään huolellisesti kiinni rutiineista, jotta liikunta pysyy monipuolisena ja treeniä tulee oikea määrä.

Tämän päivän estevalmennus sujui kummaltakin ihan hyvin.  Teimme verkassa raviharjoitusta puomeilla ja hyppäsimme pientä rataa. Teemana oli kaarevat tiet ja teimme paljon harjoituksia ympyrällä. Pinjalla ja Amandalla meni verkka tosi hyvin, Amanda oli hyvin kuulolla ja melko rento. Kun ruvettiin hyppäämään rataa, Amanda innostui ja kuumui, jolloin jäin liikaa pitämään kiinni suusta ja laukan tahti rikkoutui jatkuvasti. Sain kuitenkin Amandan rauhoitettua ja viimeisimmät hypyt olivat tosi hyviä. Ei kuitenkaan jäänyt mitään superfiilistä, mutta tästä on hyvä jatkaa.
Tiialla ja Miksulla on ollut muutaman viikon hyppytaukoa, jonka vuoksi heilläkin oli alussa pientä hankaluutta ilmassa. Hypyt eivät osuneet ihan kodalleen ja laukan tahtia oli vaikea saada pyörimään, mutta loppua kohden ratsastus parani,laukan rytmi tasaantui ja viimeinen rata oli jo ihan hyvä, eli  kyllä se siitä taas :-)  Tässä muutamia kuvia tämän päivän valkun verkasta. Tämän kevään ensimmäinen ratsastus ULKONA!!!





4 kommenttia:

  1. Uus lukija ilmoittautuu! Kivis blogi :-)

    ps. saisko ton kommenttien sanavahvistuksen pois (säätää voi asetuksista), niin ois kivempi jatkossakin sit kommentoida (kun oon hirveen huono kirjoittaa niitä juttuja!)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun ilmoitit, mä luulin poistaneeni sen :)
    Tottakai postan, jos vaan osaan. :D Muakin ärsyttää kommentoida sellasiin blogeihin jossa on se vahvistus..

    VastaaPoista
  3. Kiva blogi! :) liityin lukijaksi!

    VastaaPoista